Danac Christian Eriksen, koji je 12. lipnja doživio srčani udar u susretu protiv Finske na Europskom prvenstvu, u srijedu je prvi put nakon izlaska iz bolnice posjetio suigrače iz milanskog Intera s kojima je prošle sezone osvojio “scudetto”.

“Danski veznjak je upoznao upravu, trenera, suigrače i prisutno osoblje. Eriksen je dobro, u odličnoj je fizičkoj i psihičkoj formi”, izvijestio je Inter.

“On će nastaviti slijediti program rehabilitacije koji su pripremili stručnjaci u Kopenhagenu, koji će također koordinirati medicinsko praćenje,” dodali su iz redova talijanskog prvaka.

Njegova budućnost u milanskom klubu je neizvjesna jer je igraču ugrađen pacemaker, što nije dopušteno u talijanskoj ligi. Međutim, ne očekuje se njegov povratak na travnjak još barem šest mjeseci, bez obzira ostaje li u Italiji ili ne.

Eriksen je doživio srčani udar u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske. Oživljavanje je trajalo više od 10 minura, a nakon uspješne reanimacije na travnjaku, prevezen je u bolnicu gdje mu je ugrađen poseban defibrilator koji stimulira rad srca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!