Nakon svjetskog zlata, bahamski atletičar Steven Gardiner osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju na 400 metara u Tokiju.

Gardiner je u finalu utrke na 400 metara pobijedio s rezultatom 43.85 što je najbolji rezultat ove sezone. Druga je to olimpijska medalja za 25-godišnjaka rođenog u Abacu, nakon što je u Rio de Janeiru osvojio srebro kao član bahamske štafete 4×400 metara.

Drugi je bio Kolumbijac Jose Anthony Zambrano s rezultatom 44.08, dok je broncu osvojio Kirani James s Grenade koji je trčao 44.19. Za Kolumbijca je to drugo srebro na velikim natjecanjima nakon što je bio drugi na 400 m i na posljednjem svjetskom prvenstvu u Dohi. James je pak upotpunio komplet olimpijskih odličja na 400 metara. U Londonu je bio zlatni, u Rio de Janeiru je osvojio srebro, a sada je bio treći.

U skoku s motkom pobijedila je Amerikanka Katie Nageotte s preskočenih 4.90 m osvojivši prvu veliku titulu u karijeri. Treće je to američko zlato u ovoj disciplini nakon Stacy Dragile (2000) i Jennifer Suhr (2012).

Aktualna svjetska prvakinja Ruskinja Anželika Sidorova je bila druga s preskočenih 4.85m, a identičnu visinu je preskočila i brončana Britanka Holly Bradshaw koja je osvojila prvu medalju za svoju zemlju u ovoj disciplini. Aktualna olimpijska prvakinja, Grkinja Katerina Stefanidi bila je četvrta sa 4.80.

Za sve tri osvajačice ovo su bile prve olimpijsek medalje.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!