Ljetovanje u Dubrovniku uglavnom je rezervirano za one ponešto dubljeg džepa. Lokalno stanovništvo naviklo je na paprene cijene u sezoni, no ipak ih je iznenadila cijena tzv. minimalne potrošnje u kafiću Cele na Stradunu, otkriva Dubrovački dnevnik.

Svima koji odluče sjesti u Cele, na atraktivnijim pozicijama, primjerice za visoki stol u prvom redu, prilazi konobar te ih upoznaje s pravilom da moraju potrošiti oko tisuću kuna ako tu žele provesti svoj izlazak. Navodno su neki stolovi i jeftiniji pa je iznos te potrošnje najmanje 300 kuna o čemu su pisali građani u Facebook grupi Gradski kotar Grad gdje se razvila žustra rasprava oko ovog pravila.

‘Dvije prijateljice mi pričaju da su htjele sjesti u Cele nešto popit! Dolazi im konobarica i govori da ako hoće sjesti, ona mora biti sigurna da će one potrošiti najmanje 300 kuna na piće! Njima nisu nikakvi problem novci, ali kad su to čule, digle su se i otišle!! To je turizam u Dubrovniku!’, napisala je članica grupe dok je druga dodala kako je ta odluka sramotna, prenosi Dubrovački dnevnik.

‘Nažalost jest, neko večer smo htjeli sjesti, pet/šest stolova prazno, no nismo mogli sjesti za nijedan jer su rezervirani za određeni novac koji se mora potrošiti… Blago nam se’, stoji u idućem komentaru. Jedan od članova grupe je napisao kako je to ‘reket’, a ne uslužna djelatnost.

Na komentare se osvrnuo i vlasnik ugostiteljskog objekta Cele Tomislav Ivušić koji je objasnio zašto su donijeli ovo pravilo.

‘Ne volim ulaziti u rasprave, ali ovo moram komentirati. Kako nitko od vas ne komentira kavu u Cele koja je za naše ljude svako jutro zadnjih sedam-osam godina deset kuna do 10 sati? Mi zbog mjera imamo manji broj stolova, ako je itko od vas negdje bio vani u noćnom životu, gdje je velika potražnja svugdje su minimum ‘spentovi’. Znači svatko ima pravo postaviti pravila objekta! Ako su se pojedinci našli uvrijeđeni što sjednu s jednim pićem i sjede cijelu noć kako bi gledali naš lijepi Stradun i prolaznike, meni je žao, ali od toga mi ne možemo plaćati naše obveze’, objasnio je Ivušić te dodao kako Dubrovnik treba biti uz bok svim poznatim destinacijama.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!