Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige pretrpjeli 2-4 (1-3) poraz na gostovanju kod CSKA u Sofiji.

Strijelci za CSKA bili su Mazikou (30), Carey (39), Caicedo (42) i Jomov (74), dok su pogotke za Osijek postigli Turicov (41-ag) i Topčagić (90+3).

Domaći sastav svoju je bolju igru okrunio od početka utakmice okrunio golom Mazikoua, napadač bugarskog sastava prihvatio je loptu na 30-ak metara od Osijekova gola, sjurio se u kazneni prostor pritom se riješivši nekoliko suparničkih igrača i zatimjakim udarcem sa 10-ak metara svladao Ivušića.

Na 2-0 CSKA je povisio u 39. minuti, Turicov je dobio loptu na desnom krilu, ubacio na pet metara gdje je u skoku najviši bio Carey i glavom poslao loptu u mrežu.

Osijek se nakratko vratio u igru samo dvije minute potom,  Fiolić je izveo udarac iz kuta, kapetan Škorić je bio u skoku s dvojicom domaćih igrača te natjerao Turicova da udarcem glavom svlada vlastitog vratara.

No, tih 2-1 stajalo je tek nešto više od minute, ponovno je CSKA probio lijevu stranu Osijekove obrane, ovoga puta za prostor za centaršut izborio se Jomov i točno u glavu pogodio Caiceda koji nije propustio upisati se u strijelce.

U drugom poluvremenu CSKA je poveo sa 4-1 ponajprije zahvaljujući brzonogom Caicedu koji je projurio po lijevoj strani i zatim povratnom loptom na pet metara pronašao Jomova kojemu nije bilo teško zatreti praznu mrežu.

Nadu u povljan konačni ishod Osijeku je povećao Topčagić golom za konačnih 4-2 u trećoj minuti sudačke nadoknade. Veliku pomoć imao je napadač Osijeka od strane domaćeg vratara Bussatta koji je loše procijenio istrčavanje na ubačaj Miloša, promašio loptu koja je potom pala ravno na glavu Topčagića.

Uzvrat je u Osijeku za tjedan dana.

Tijek meča:

CSKA Sofia – Osijek 4:2

KRAJ

90+2′ GOOOL! Topčagić zabija gol za 4:2

90′ Igrat će se još četiri minute

88′ Kakav promašaj Mancea! Zaobišao je golmana i samo je trebao poslati loptu u praznu mrežu, no promašio je cijeli gol

82′ Mance mijenja Jugovića. Osijek želi do drugog gola, ali ne uspijeva napraviti pravu priliku pred golom domaćina

74′ Caicedo se sjurio po lijevoj strani, ubacio je u sredinu i tamo Yomov neometano šalje loptu u Ivušićevu mrežu

71′ Osijek sve više pritišće, ali domaćini se zasad dobro brane

64′ Carey je ponovno aktivan, ali njegov ubačaj iz kornera nije nikoga pronašao

60′ Tri zamjene radi Bjelica. Izašli su Kleinheisler, Fiolić i Mierez, a ušli Topčagić, Bočkaj i Pilj

51′ Kleinheisler je ubacio, no Fiolić nije dobro zahvatio loptu

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

42′ Gol! Caicedo postiže gol glavom nakon dodavanja Yomova. Nevjerojatno da Osijek prima već treći pogodak u prvom dijelu

41′ GOOOOL! Osijek smanjuje prednost CSKA. Fiolić je ubacio iz kuta, a Škorić postiže gol. Iako izgleda da je možda i autogol u pitanju

40′ Kleinheisler puca, ali golman domaćih odbija loptu u korner

39′ GOL! Problemi za Osijek u Sofiji! CSKA vodi 2:0, strijelac je Carey glavom nakon centaršuta Turicova

30′ GOL! Osijek nije uspio izdržati pritisak Bugara! Mazikou lijepo pogađa za 1:0. Slaba reakcija osječke obrane

28′ Caicedo se našao sam ispred Ivušića nakon centaršuta s desne strane, ali nije dobro zahvatio loptu glavom

26′ Opet se našao raspoloženi Carey u dobroj prilici. Kombinirali su domaćini po lijevoj strani, igrač CSKA našao se u dobroj prilici na 14 metara, no srećom po Osijek, pucao je pokraj gola

23′ Carey iz daljine puca visoko iznad gola

20′ Osijek je smirio domaćine nakon dvije prilike koje su ih osokolile. Gosti su preuzeli posjed lopte

9′ Prva prava prilika na utakmici. Carey snažno puca, no Ivušić brani. U nastavku akcije bio je korner za domaćine koji ponovno prijete, no Ivušić opet sjajno brani. Glavom je pucao Mattheij

8′ Dobar pritisak Osječana na početku. Kleinheisler se našao u šesnaestercu, no pobjegla mu je lopta i napravio je prekršaj u napadu

1′ Počela je utakmica!

CSKA Sofia: Busatto – Turicov, Mattheij, Antov, Mazikou – Youga, Geferson, Carey – Bai, Caicedo, Wildschut

Osijek: Ivušić – Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević – Jugović, Žaper – Fiolić, Kleinheisler, Bohar – Mierez

– Ono što smo vidjeli u ovih godinu dana otkako sam ovdje, takav Osijek očekujem i u Sofiji. Odlučan, hrabar, organiziran, agresivan i discipliniran, Osijek koji teži dati gol i želi pobijediti utakmicu. Nećemo po tom pitanju ništa mijenjati u stilu igre, visokim ćemo presingom pritisnuti protivnika, ne dati im previše igre i nećemo odustati od onoga što nas krasi. I naravno da se nadamo povoljnom rezultatu, najavio je susret trener Osijeka Nenad Bjelica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!