Predsjednik Barcelone Joan Laporta stao je pred novinare kako bi objasnio situaciju oko legendarnog igrača Lionela Messija i njegovog napuštanja Barcelone. Rekao je kako su pregovori s Messijem završeni i on sad traži druge opcije. 

Istaknuo je kako su financijska situacija i brojke lošiji nego što se mislilo. 

– Naša trenutna bilanca za plaće ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i financijski fair play. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija. Jedini način da ispoštujemo fair play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji talac. Barcelona je institucija iznad svih nas, pa i iznad Messija, rekao je Laporta.

Rekao je kako su s Messijem dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne mogu registrirati.

– Financijski fair play je najveći problem. Nažalost, naslijedili smo financijsku situaciju u kojoj je stanje s plaćama jednostavno neodrživo, dodao je.

Objasnio je detalje ugovora i način plaćanja. 

– S Messijem smo dogovorili petogodišnji ugovor, a plaćali bismo ga samo prve dvije godine, ostalo bismo dogovorili naknadno. On je pristao i bili smo uvjereni da će to biti dovoljno za fair play. No, Liga to nije dopustila, rekao je Laporta.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!