Posljednji pojedinačni hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju, hrvatski karataš Ivan Kvesić u suzama je dočekao kraj borbe protiv američkog karataša Briana Irra, jer je unatoč pobjedi od 3-1 za 24-godišnjeg svjetskog prvaka san o osvajanju olimpijskog odličja u Tokiju završio u grupnoj fazi natjecanja kategorije preko 75 kilograma.

Kvesić je započeo natjecanje pobjedom 3-2 protiv Saudijca Tarega Hamedija. Uslijedila je borba protiv Iranca Sajada Ganjzadeha u kojoj suci nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavi pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe, da bi do kraja iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3-1.

U trećoj borbi svjetskog prvaka iz 2018. iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Kako je nakon toga Saudijac Hamedi pobijedio Amerikanca Briana Irra (4-1) i kanadskog reprezentativca (10-3), a izvukao bod protiv Iranca Ganjzadeha (0-0), Kvesić je i prije zadnje borbe protiv Irra izgubio izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta.


U oproštaju od olimpijskog turnira Ivan Kvesić je svladao Amerikanca Briana Irra 3-1

Kvesić je izgubio od Gaysinskyja 4-1 i nažalost ni uvjerljiva pobjeda nad Amerikancem Brianom Irrom u posljednjem kolu ne donosi mu polufinale

Kanađanin vodi protiv Kvesića 2-0 minutu do kraja borbe

Treća borba Ivana Kvesića, s druge je strane Kanađanin Daniel Gaysinsky

Iranac Sajad Ganjzadeh svladao je Kvesića u drugoj borbi na olimpijskom turniru, 3-1

25 sekundi prije kraja borbe, pri rezultatu 1-1, Kvesić je dobio nezgodan udarac u lijevo rame

Kvesić je bio u prilici doći do prvih bodova nakon 1:26, kad je udarcem nogom u glavu pokušao zahvatiti suparnika, ali sudačko vijeće nakon pregledavanja snimke nije uvažilo žalbu njegovog trenera Danijela Vučića.

U drugom izlasku na tatami Ivan Kvesić se bori protiv Iranca Sajada Ganjzadeha. Sredinom borbe je 0-0

Teška, ali slatka pobjeda 3-2 za Ivana Kvesića protiv Saudijca Tarega Hamedija

Ivan Kvesić dobro je ušao u prvu borbu, vodi 2-1 protiv Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije.

Naš je predstavnik u B skupini, a njegovi su protivnici redom: Tareg Hamedi iz Saudijske Arabije, Iranac Sajad Ganjzadeh, Kanađanin Daniel Gaysinsky te Amerikanac Brian Irr.

U skupini A su Nijemac Jonathan Horne, Gruzijac Gogita Arkania, Turčin Ugur Aktaš, predstavnik Kazahstana Daniyar Yuldashev i domaći natjecatelj Ryutaro Araga.

Kvesić je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 sa SP-a u Madridu prije tri godine, osvajač pojedinačnog srebra i dvije bronce s EP-a, te brončani i aktualni zlatni s ekipom, ostvarenim na EP-u u Poreču u svibnju. Bio je i pobjednik Europskih igara u Minsku 2019.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!