Na Olimpijskim igrama u Tokiju posljednjeg dana karate programa u kategoriji +75 kg nastupa Ivan Kvesić, jedini hrvatski predstavnik na OI-ju.

U kategoriji nastupa deset natjecatelja, od kojih je po pet svrstano u dvije skupine. Po dva najbolja iz svake skupine plasirat će se u polufinale koje je na rasporedu u 12.35, a finale kategorije +75 kg predviđeno je u 13.05.

Unatoč porazu, Ivan Kvesić trenutačno je na prvome mjestu skupine koje ga vodi u polufinale

Iranac Sajad Ganjzadeh svladao Kvesića u drugoj borbi na olimpijskom turniru, 3:1

25 sekundi prije kraja borbe, pri rezultatu 1:1, Kvesić je dobio nezgodan udarac u lijevo rame

Kvesić je bio u prilici doći do prvih bodova nakon 1:26, kad je udarcem nogom u glavu pokušao zahvatiti suparnika, ali sudačko vijeće nakon pregledavanja snimke nije uvažilo žalbu njegovog trenera Danijela Vučića.

U drugom izlasku na tatami Ivan Kvesić se bori protiv Iranca Sajada Ganjzadeha. Sredinom borbe je 0:0

U drugom susretu skupine B Iranac Sajad Ganjzadeh i Amerikanac Brian Irr su remizirali, 0:0, čime je Kvesić zauzeo prvo mjesto skupine nakon prvoga kruga borbi

Teška, ali slatka pobjeda 3:2 za Ivana Kvesića protiv Saudijca Tarega Hamedija

Ivan Kvesić dobro je ušao u prvu borbu, vodi 2:1 protiv Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije.

Naš je predstavnik u B skupini, a njegovi su protivnici redom: Tareg Hamedi iz Saudijske Arabije, Iranac Sajad Ganjzadeh, Kanađanin Daniel Gaysinsky te Amerikanac Brian Irr.

U skupini A su Nijemac Jonathan Horne, Gruzijac Gogita Arkania, Turčin Ugur Aktaš, predstavnik Kazahstana Daniyar Yuldashev i domaći natjecatelj Ryutaro Araga.

Kvesić je aktualni svjetski prvak u kategoriji do 84 sa SP-a u Madridu prije tri godine, osvajač pojedinačnog srebra i dvije bronce s EP-a, te brončani i aktualni zlatni s ekipom, ostvarenim na EP-u u Poreču u svibnju. Bio je i pobjednik Europskih igara u Minsku 2019.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!