Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina, ostvarila je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu kojem je naša zemlja domaćin u Koprivnici i Varaždinu. Nakon Portugala, novi bodovi osvojeni su u susretu s Austrijom. Hrvatska je slavila 37:27 i u nedjelju će se boriti protiv Francuske za prolazak skupine.

HRVATSKA: D. Kuzmanović  4/12(1) ,M. Mandić 8/27, M. Božićević  9/9  , M. Lisac 2 /4  , J. Dujić 1 /1  ,M. Car 1/2  ,I. Barbić 6/10  ,M. Komljenović 0/1  ,F. Grubišić 3/3 ,P. Hršak 3 /3,M. Zakić  -/- , J. Neralić 1/1  ,z. Raužan 5/6  , M. Obradović  -/-  ,D. Jurišić 5 /8 ,A. Šalić    izbornik: Krešo Ivanković

AUSTRIJA: N. Zeba 6/31  ,  J. Kroiss 2/14 ,L. Schmid -/-  ,A.Alkić  2/4  , J. Nigg  5/7   ,S. Sironjić 2/3  ,J. Magelinskas 6/9  , F. Lastro  4/4 ,   F. Heizinger  1/2  ,L. Maraspin  1/1  ,B. Pieber 1/3   ,E..J. Freytag -/-  , S. Janković  2/2  ,M. A. Lippitsch 0/3   ,B. Rudischer 3/5    ,E. Scneider  -/-  izbornik: Jorge Merten

Krešo Ivanković je i ovaj susret počeo samo s jednom promjenom u sastavu , u odnosu  na otvaranju prvenstva , Matej Mandić našao se  na vratima. Krila su i dalje  bila Ivan Barbić i Matija Car. Na crti je bio Adam Šalić , a na vanjskim pozicijama Fabijan Grubišić, Marin Lisac i David Jurišić.

Austrija je krenula s obranom 5-1, pri čemu su posebnu pozornost posvetili našem srednjem vanjskom Marinu Liscu. Imala je naša reprezentacija spremna rješenje za to. Dobrim križanjima otvarao se veliki prostor za Davida Jurišića koji je to spretno koristio i postigao tri od četiri naša pogotka na početku susreta. Prvu osjetniju prednost Hrvatska je napravila u 13. minuti kad je povela 7:3. S nekoliko lijepih obrana sve je to podržao vratar Matej Mandić i naša je mladost na kraju prve četvrtine imala plus pet, 9:4. Istog trenutka, izbornik je počeo sa zamjenama. Na klupu je povukao Marina Lisca, Adama Šalića i Fabijana Grubišića, a priliku su dobili Jakov Neralić, Zlatko Raužan i Patrik Hršak. Upravo je on serijom svojih pogodaka držao Austriju na sigurnoj udaljenosti.

U završnici prvoga dijela austrijski izbornik ide u maksimalni rizik s obranom 4-2. Ali, ne uspijeva se ozbiljnije približiti našima i Hrvatska na predah nosi pet razlike (19:14). Taj dio igre obilježio je brzonogi Mario Božičević s nekoliko vrlo atraktivnih skokova i pogodaka.

Austrija bolje ulazi u nastavak susreta. Serijom 3:0, dolaze nam na minus dva (19:17). Zato izbornik na teren opet šalje najjače snage. I sve je uskoro ponovno na svom mjestu. Ali Austrija se ne predaje. Novo rješenje s njihove klupe je igra sedam na šest. Ipak, ne uspijevaju ništa značajnije napraviti. Dapače. Hrvatska diže svoju prednost na plus šest u 39. minuti (25:19). Najveća razlika naše reprezentacije bila je plus 12, dvije minute prije  kraja. U jednom kraćem razdoblju izbornik je isprobavao i igru sedam na šest, u kojoj se odlično snašao Jakov Dujić. Uz njega, do kraja susreta i svi drugi igrači dobili su priliku da osjete igru.

U svakom slučaju bila je to još jedna lijepa i lagana pobjeda naših mladića. Završilo se 37:27. S devet pogodaka, Mario Božičević bio je naš prvi strijelac. Kod Austrije, najprecizniji Jonas Magelinskas sa šest pogodaka.

U nedjelju, 15. kolovoza je rasplet u našoj skupini. Hrvatska će tražiti pobjedu protiv Francuske da bi prenijela dva boda u drugi krug. Matematika nudi i neke druge mogućnosti, ali vjerujemo da se time nitko neće igrati da će Hrvatska nastaviti pobjednički niz.

Evo svih rezultata drugoga dana:

SKUPINA A:
ITALIJA – ISLAND 17:30
SLOVENIJA – SRBIJA 27:30

SKUPINA B:
IZRAEL – ŠVEDSKA 25:29
ŠPANJOLSKA – MAĐARSKA 29:27

SKUPINA C:
RUSIJA – DANSKA 26.38
NJEMAČKA – NORVEŠKA 27:21

SKUPINA D:
PORTUGAL – FRANCUSKA 29:26
HRVATSKA – AUSTRIJA  37:27

Hrs.hr

error: Content is protected !!