Arsenal je u petak pomalo iznenađujuće poražen s 2:0 na gostovanju kod novog prvoligaša Brentforda u prvom kolu nove sezone Premier lige.

Domaćini su poveli golom Sergija Canosa u 22. minuti, a susret je zaključio Christian Norgaard u 73. minuti. Arsenal se žalio na suđenje kod oba gola. Arsenalov trener Mikel Arteta komentirao je nakon utakmice kako njegova momčad nije napravila ništa kako bi zaslužila nešto više iz ove utakmice, ali je spomenuo i sporan drugi gol Brentforda kod kojeg se VAR nije uključio.

– Nismo se dobro nosili s njihovim dugim loptama. Nismo bili opasni, nismo pucali i jednostavno nismo bili dobri. Ne želim se žaliti na brojne izostanke igrača kad smo se mučili s osnovama nogometne igre. Što se drugoga gola tiče, teško je. Stavili su jednog igrača pokraj golmana i njemu je bilo dopušteno da ga drži. Nema prekršaja, golman se ne može pomaknuti i lopta padne ondje gdje padne i završi u golu. To je u ovoj ligi dopušteno, rekao je razočarani Arteta.

Arsenal je ovog ljeta skromno poslovao oko transfera. Doveo je Bena Whitea za 58 milijuna eura, Lokonga za 17,5 milijuna eura i Tavaresa iz Benfice za 8 milijuna. Klub su napustili Willock, Guendouzi, Saliba i David Luiz.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!