Hrvatska tenisačica Darija Jurak sa Slovenkom Andrejom Klepač nastavila je pobjednički niz na američko-kanadskoj turneji.

U polufinalu WTA 1000 turnira u Montrealu Jurak i Klepač su svladale Poljakinju Magdu Linette i Zadranku s američkom putovnicom Bernardu Peru sa 7-5, 6-4. Hrvatsko-slovenska kombinacija prošloga tjedna osvojila je naslov u San Joseu ostvarivši četiri pobjede, a ovo im je bila četvrta pobjeda i u Montrealu do koje su došle preokretima u oba seta.

I u prvom i u drugom setu upravo je Jurak gubila servis u četvrtoj igri pa su Linette i Pera imale prednost od 4-1 u obje dionice. No, hrvatsko-slovenski par uspijeva se vratiti na 4-4, da bi do kraja svakog seta uspjele ostvariti po još jedan “break”. U prvom setu kod rezultata 5-5, a u drugom kod 4-4.

Jurak i Klepač će u nedjelju u finalu igrati protiv boljih iz dvoboja Kanađanke Gabriele Dabrowski i Brazilke Luise Stefani te Ruskinje Veronike Kudermetove i Kazahstanke Jelene Ribakine.

Darija Jurak i Andreja Klepač zaigrale su zajedno u svibnju ove godine te će im ovo biti četvrti finale od tada, ali na najvećem turniru. Dosad su osvojile Bad Homburg i San Jose te izgubile finale u Parmi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!