Nogometaši Paris SG-a u susretu su 2. kola francuskog prvenstva ostvarili i drugu pobjedu svladavši kao domaćini Strasbourg sa 4-2 (3-0), a novo pojačanje pariškog kluba Lionel Messi je pobjedu suigrača ispratio iz svečane lože.

Domaći su u prvih pola sata poveli sa 3-0, prvi gol je iz prilično očitog zaleđa koje nije signalizirano postigao Icardi (3), uslijedio je autogol Ajorquea (25) i pogodak Draxlera (27). No, u nastavku se povratnik u društvo najboljih Strasbourg primaknuo na 3-2 preko Gameira (53) i Ajorquea (64). Potpuni povratak gostiju spriječio je Sarabia zabivši za konačnih 4:2 (86).

Prije početka utakmice navijače su pozdravila nova pojačanja pariškog kluba, Sergio Ramos i Lionel Messi.

PSG je na vrhu ljestice sa šest bodova, dva više od Nice i Lorienta, dok je Strasbourg i dalje bez bodova.

Ranije u subotu Nice je kao gost deklasirao prvaka Lille sa 4-0 (3-0). Predvođeni donedavnim trenerom Lillea Christopheom Galtierom, koji je napustio klub samo dva dana nakon osvajanja naslova u svibnju, igrači Nice uraganski su krenuli u susret i nakon samo pet minuta imali prednost od 2-0 golovima Dolberga (1) i Boudaouija (5). Na 3-0 povisio je Gouiri (45+4-11m), da bi konačni rezultat u nastavku svojim drugim golom postavio Dolberg (64). Hrvatski reprezentativni branič Domagoj Bradarić ostao je na klupi Lillea.

REZULTATI 2. KOLA:

Petak:
Lorient – Monaco 1-0 (Moffi 31-11m)

Subota:
Lille – Nice 0-4 (Dolberg 1, 64, Boudaoui 5, Gouiri 45+4-11m)
Paris SG – Strasbourg 4-2 (Icardi 3, Ajorque 25-ag, Draxler 27, Sarabia 86 / Gameiro 53, Ajorque 64)

Nedjelja:
Angers – Lyon
Reims – Montpellier
Brest – Rennes
Nantes – Metz
Clermont – Troyes
Lens – Saint-Etienne
Marseille – Bordeaux

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!