Da se ne lažemo i da budemo realni ovo nogometno ljeto na bh. sceni obilježio je FK Velež koji je imao sjajan europski nastup i u svom pohodu uspio srušiti grčkog velikana AEK. Bez pompe, pomalo u sjeni, Sergej Jakirović provodio je svoj plan koji se mnogima na prvu činio suludim jer je sadržavao zahvalu mnogim iskusnim nogometašima, između ostalih i Milošu Filipoviću i Ognjenu Todoroviću, momcima koji su poteklih godina donijeli mnogo radosti svim onima kojima je crvena lenta blizu srca.

Krvavim radom, selekcijom na trenutke i nemilosrdnom Jakirović je, sada već, nakon demoliranja Borca u Banja Luci, možemo ustvrditi kreirao tim koji će krojiti ljestvicu bh. Premijer lige. I to njen vrh. Nemanja Bilbija i dalje je alfa i omega (delta je još uvijek samo soj) ovog Zrinjskog, no mlade snage nadiru sve jače i jače. Sergej je savršeno Nemanju okružio mladićima gladnim afirmacije ali i dovoljno kvalitetnim da mogu pratiti ovog istinskog nogometnog znalca i na terenu. U četiri kola obrana Zrinjskog je, dodajmo i to, kapitulirala samo jednom i to sinoć, na već visokih 3:0 za Plemiće.

Slobodan Jakovljević proživljava novu mladost, a u Luki Kukiću Zrinjski je dobio golmana s kojim će biti miran nekoliko godina. Četiri velika derbija iza Zrinjskog, tri čiste pobjede i jedan remi koji je vrlo lako mogao biti pobjeda ali nitko se ne žali. Činjenica je i to ona nepobitna da opet imamo Zrinjski spreman na najveće stvari. Što bi rekli Novi Fosili.. . Kako je dobro, vidjeti te opet… A skoro dolazi i gradski derbi u kojem će Plemići istrčati s posebnim motivom. No, prvo Tuzla City… 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!