Nakon što je u trećem pretkolu izbacio poljsku Legiju, hrvatski prvak Dinamo danas od 21 sat u Tiraspolu igra prvi susret doigravanja za Ligu prvaka protiv moldavskog Šerifa.

Ako prođe Šerif, Dinamo će ući u skupinu Lige prvaka, a ako ne uspije nastavit će europski put, i to kao nositelj u Europskoj ligi. No velika je razlika u financijskim stavkama jednog i drugog natjecanja, sam ulazak u Ligu prvaka donio bi Modrima nešto više od 22,5 milijuna eura, dok Europska liga donosi znatno manje novca.

Nešto više od sat vremena prije utakmice objavljeni su početni sastavi.

POČETNE POSTAVE:
————————–

Šerif: Athanasiadis -Arboleda, Traore, Cristiano, Julien, Addo, Kolovos, Thill, Dulanto, Luvannor, Yansane

Dinamo: Livaković – Ivanušec, Majer, Ristovski, Petković, Mišić, Théophile-Catherine, Franjić, Perić, Jakić, Oršić

Trener Damir Krznar nema na raspolaganju kapetana Arijana Ademija, danskog braniča Rasmusa Lauritsena i krilnog napadača Lirima Kastratija, koji nije dobio vizu na Moldaviju. Šerifu također nedostaje kapetan, zbog žutih kartona dobivenih u dvobojima s Crvenom zvezdom izostat će kolumbijski veznjak Frank Castaneda.

– Neugodna momčad. Osobito u špici napada tri izuzetna individualca, driblera, brza igrača koji mogu napraviti nereda svakoj momčadi. Pred nama je izazovna utakmica, ali vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Želimo proći tu zadnju stepenicu i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da do toga i dođemo, najavio je Krznar.

– Dinamo veliko ime i jak protivnik, ekipe koja već dvije godine igra istu igru. Riječ je o ekipi koja je lani pobijedila Tottenham i naravno da nam je drago igrati protiv takve momčadi jer imamo priliku odmjeriti snage s najboljima, najavio je dvoboj trener Šerifa trener Jurij Vernidub.

Utakmicu sudi jedan od najpoznatijih i najboljih svjetskih sudaca, Turčin Cuneyt Cakir.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!