Pred prepunim Centrom malih športova u Ljubuškom odigrana je završnica Malonogometnih liga Mjesnih zajednica Grada Ljubuškog za 2021. godinu.

U 10. MNL MZ igrača do 16. godina starosti zasluženo je nakon penala slavila momčad Ljubuškog, koja je tijekom cijele lige igrala konstantno dobro i uvjerljivo. Ekipa Veljaka u finalu je dostojno parirarala razigranim i uigranim Ljubušacima i zaslužuje svaku pohvalu za dobar nastup u ligi.

Već prije u utakmici za 3. mjesto zasluženo je slavila ekipa Lisice/C.G koja je bila bolja od solidne momčadi Predgrađa rezultatom 4:2.

U utakmici za treće mjesto 17. MNL MZ satali su se momčadi Cerno/M/C i Crveni Grm, a slavila je prvoimenovana momčad rezultatom 3:1.

Revijalnu utakmicu odigrali su ekipe Novinara” i vetarani Vitina/Otok/Grabovnik. Završilo je 4:4, a rezultat same utakmice je bio u drugom planu.

Pobjednik ovogodišnje Lige za seniore, momčad Ljubuškog, u finalu je zasluženo slavila protiv Teskere visokim rezultatom 5:0.

Nakon završetka finala uslijedilo je proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca, a medalje i pokale dodijeljivali su: dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević, predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, dopredsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Milenko Dropuljić, predsjednik nogometnih sudaca ŽZH Goran Pardžik i ravnatelj JU “KŠC” Ljubuški Ivan Bebek.

Nagradu za fair play u 10. MNL do 16.godina dobila je momčad Šipovače, koja nije imala niti jednu javnu opomenu i igrala je korektno cijelo vrijeme turnira.

Najbolji vratar 10. MNL MZ je Luka Brkić (Ljubuški), najbolji strijelac, s 10 postignutih golova, je Ante Jelavić (Veljaci), a također najbolji igrač MNL MZ Grada Ljubuškog do 16 godina starosti je Ante Jelavić (Veljaci).

Nagrada za fair play u “Central” 17. MNL MZ pripala je momčadi Radišića, koja je imala jednu javnu opomenu i igrala je korektno cijelo vrijeme turnira.

Najbolji vratar 17. MNL MZ je Marko Vučić (Ceno/Crnpod/Miletina), najbolji strijelac s 11 pogodaka je Veselko Vištica (Ljubuški), dok je najbolji igrač MNL MZ Nikola Granić iz ekipe Teskera.

Glavnu nagradu organizatora skuter na tomboli je dobio Mario Čolak.

MNL MZ Grada Ljubuškog su odigrane pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog, uz potporu Ministarstva financija ŽZH i mnogobrojnih spoznora i donatora.

Organizator lige bila je JU Kulturno-športski centar Ljubuški, a ravnatelj ustanove Ivan Bebek dodijelio je priznanje za poseban doprinos MNL MZ Grada Ljubuškog profesoru Nikici Šiljegu, dugogodišnjem djelatniku JU “KŠC” Ljubuški i uspješnom organizatoru MNL MZ Grada Ljubuškog. Bebek je zahvalio navijačima i natjecateljima na fair i sportskom navijanju, te ponašanju tijrkom cijelog turnira.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!