Otkrivanjem spomen-obilježja šesnaestorici poginulih i nestalih policajaca ispred Policijske postaje u Daruvaru obilježena je 30. obljetnica početka Domovinskog rata na tom području te prisjećanje na noć sa 18. na 19. kolovoza 1991. godine kada su malobrojni pripadnici hrvatske policije obranili daruvarsku policijsku postaju i samo središte Daruvara.

Te noći nasilno su odvedena i tri hrvatska policajca, a njihova sudbina je i danas nepoznata. Svečanom povorkom ulicama grada obilježen je ujedno i Dan hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Daruvara u spomen na pristupanje prvih dragovoljaca pričuvnom sastavu Policijske postaje Daruvar.

– Danas se u meni skuplja i tuga i sreća, žalost, jer za svog oca nažalost, evo već 30 godina je prošlo, ne znam ništa, kaže kći nestalog policajca Ivana Richter.

– Dvanaestorica poginulih policijskih službenika i četvorica nestalih dovoljno govori o doprinosu ove policijske postaje u obrani grada Daruvara, bivše općine Daruvar i Republike Hrvatske. Nažalost, sudbina četvorice policijskih službenika koji su zarobljeni i odvedeni unatoč svim naporima u njihovu pronalaženju još uvijek nije poznata, ističe načelnik PP Daruvar Dalibor Čajsa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!