Trideset šest tisuća njujorških policajaca sada ima jednostavan izbor: ili će se cijepiti protiv koronavirusa ili nositi maske cijelo vrijeme na dužnosti.

Odredba je usvojena zbog toga što stopa cijepljenja među njujorškim policajcima uvelike zaostaje, u vrijeme kad se delta varijanta virusa pojačano širi te je povećan broj hospitalizacija širom zemlje, rekao je glasnogovornik njujorške policije Edward Riley.

– Trenutna stopa cijepljenja među njujorškim policajcima iznosi oko 47 posto, rekao je Edward Riley.

To je mnogo manje u odnosu prema 68 posto svih odraslih Njujorčana koji su potpuno cijepljeni.

– Otkad je cjepivo postalo dostupno, potičemo zaposlenike, posebno one koji su u kontaktu s javnošću, da se cijepe, rekao je Riley te dodao da se odredba primjenjuje i na civilne policijske djelatnike.

Svi pripadnici policijskih moraju nositi maske kad su u kontaktu s javnošću, bez obzira na status cijepljenja, navodi se u odredbi.

Njujorška policija (NYPD), u kojoj je 59 pripadnika umrlo od covida-19 od početka pandemije, nije jedina služba čiji se zaposlenici moraju cijepiti.

Gradonačelnik Denvera Michael Hancock odredio je da svi gradski djelatnici, uključujući policiju, moraju biti potpuno cijepljeni do 30. rujna.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!