Potvrdu o tome da je prebolio koronavirus u Domu zdravlja Prnjavor sam platio 10 KM, a kada sam tražio da slikam fiskalni račun, vratili su mi novac i uzeli potvrdu nazad.

Rekao je to Dejan Polovina iz Prnjavora za “Nezavisne novine”, nakon što mu je u utorak u Domu zdravlja Prnjavor naplaćena spomenuta potvrda iako ovu potvrdu domovi zdravlja u RS ne mogu naplaćivati.

Kako je Polovina naveo, kada je došao po potvrdu, fiskalni račun su mu dali samo da pogleda.

“Kada sam krenuo slikati račun da bih imao dokaz o tome što su mi stavili za naplatu nisu dali. Sestre su odmah skočile i račun uzele u ruke iako je sve vreme stajao na stolu”, naveo je Polovina. Dodao je kako su mu prijetili i da će zvati policiju, na što je on, kako ističe, i pristao, ali da se to nije dogodilo.

“Na kraju su mi potvrdu tražili nazad i dao sam im je. Sada nemam ni potvrdu niti fiskalni račun koji su mi predočili, dok su mi mojih 10 KM uredno vratili”, kazao je Polovina.

Istaknuo je kako se o ovom slučaju obratio i Fondu zdravstvenog osiguranja RS (FZO RS), gdje mu je rečeno da domovi zdravlja ovu uslugu ne mogu naplaćivati te da su informirali Odjel za zdravstvo i kontrolu, koji je izašao na teren da provjeri navode.

U Domu zdravlja Prnjavor su za “Nezavisne novine” potvrdili da je Polovini naplaćena potvrda, ali da se radi o nenamjernoj grešci, koja je ispravljena.

Rekli su kako je pacijent naknadno dobio traženu potvrdu uz izvinjenje.

Treba reći kako ovo nije prvi ovakav slučaj u BiH. 

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!