Luka Modrić već je godinama jedan od najboljih veznjaka svijeta, a 2018. je osvojio i Zlatnu loptu, ali nisu uvijek svi bili uvjereni da će dogurati do svjetske razine.

Dobro su poznate priče o njegovoj neuspješnoj probi u Hajduku i kaljenju na “divljim” travnjacima u BiH, ali čak i nakon velikog transfera u Tottenham još je bilo skeptika, piše Index.hr.

Njegov ondašnji suigrač iz Tottenhama Alan Hutton u nedavnom je intervjuu, čije je segmente prenio FourFourTwo, ispričao kako je Modriću trebalo dugo da se prilagodi igri i životu u Engleskoj te da su mnogi suigrači izražavali sumnju u njegovu kvalitetu.

“Modriću je trebalo dosta dugo da se prilagodi na Englesku. Stigao je za nekih 16 milijuna funti, što je vrlo velik novac za igrača iz hrvatske lige. Nije izgledao posebno velik, snažan ni brz, a mučio se s prilagodbom na brzinu i fizikalnost igre u Engleskoj”, prisjetio se Hutton koji je u Tottenham stigao nekoliko mjeseci prije Luke, u zimskom prijelaznom roku 2008.

“Prvih nekoliko tjedana neki dečki u klubu su govorili kako nisu baš sigurni za njega. Ali polako se počeo udomaćivati i sve se promijenilo. Odradio je prvu sezonu, a onda je zaista počeo izgledati kao da tu pripada. Uskoro smo ga gledali na utakmicama i na treninzima i mislili: ‘Vau, kakav vrhunski igrač’. Mogao je kontrolirati utakmice i raditi s loptom stvari koje nitko drugi nije mogao”, rekao je Hutton koji je u tri i pol godine u Tottenhamu odigrao 66 utakmica.

Za razliku od Modrića, Huttona je Gareth Bale impresionirao od starta.

“Baš se isticao. Imao je samo 18 godina kad je potpisao, ali odmah se vidjelo da može postati superstar. Mislim da tada nisam shvaćao koliko je to dobra momčad bila”, rekao je branič s 50 nastupa za škotsku reprezentaciju koji se lani umirovio kao 35-godišnjak.

/HMS/

error: Content is protected !!