U zadnjim danima i tjednima ljeta uživajte u domaćem sladoledu koji je nutritivno bolji, a okusom ravnopravan klasičnom kupovnom sladoledu, piše magazin Fitness

Evo recepta. 

Sastojci:

2 vrećice praška za puding

900 ml bademovog mlijeka

2 žlice eritrita

5 kapi vanilije

400 ml vrhnja za šlag

2 mjerice wheya proteina od kokosa

50 g tamne čokolade 

Priprema:

Zagrijati bademovo mlijeko, ostaviti malo mlijeka sa strane i u posudici dobro umiješati prašak s malo mlijeka i eritrita.

Kad mlijeko lagano krene kuhati, dodajte smjesu i dobro pjenjačom miješajte.

Zatim prebacite puding na dva veća tanjura, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na cca 1,5 h da se dobro ohladi.

Vrhnje za šlag čvrsto umutiti, dodajte puding i dobro mikserom umiješajte.

Zatim dodajte whey, malo vanilije i nasjeckanu čokoladu.

Smjesu prebacite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Svakih 30-40 min izvadite iz škrinje i dobro pomiješajte.

Na ovaj način ćete izbjeći stvaranje kristalića leda, nakon tri puta miješanja ostavite minimalno 2 h da se stisne. Poslužite u kornetu ili zdjelici.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!