U zadnjim danima i tjednima ljeta uživajte u domaćem sladoledu koji je nutritivno bolji, a okusom ravnopravan klasičnom kupovnom sladoledu, piše magazin Fitness.
Evo recepta.
Sastojci:
2 vrećice praška za puding
900 ml bademovog mlijeka
2 žlice eritrita
5 kapi vanilije
400 ml vrhnja za šlag
2 mjerice wheya proteina od kokosa
50 g tamne čokolade
Priprema:
Zagrijati bademovo mlijeko, ostaviti malo mlijeka sa strane i u posudici dobro umiješati prašak s malo mlijeka i eritrita.
Kad mlijeko lagano krene kuhati, dodajte smjesu i dobro pjenjačom miješajte.
Zatim prebacite puding na dva veća tanjura, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na cca 1,5 h da se dobro ohladi.
Vrhnje za šlag čvrsto umutiti, dodajte puding i dobro mikserom umiješajte.
Zatim dodajte whey, malo vanilije i nasjeckanu čokoladu.
Smjesu prebacite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Svakih 30-40 min izvadite iz škrinje i dobro pomiješajte.
Na ovaj način ćete izbjeći stvaranje kristalića leda, nakon tri puta miješanja ostavite minimalno 2 h da se stisne. Poslužite u kornetu ili zdjelici.
PIŠE PSD