Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Beogradu od selekcije Francuske rezultatom 3:0 u setovima (25:19, 25:14, 26:24) u susretu 3. kola Europskog prvenstva i propustila je veliku šansu da stigne nadomak prolaska u naredni krug.

Naša reprezentacija velike nade je polagala upravo u ovu utakmicu, budući da ih u posljednja dva kola očekuju dueli s jakim Ruskinjama i Belgijankama, te će put do osmine finala biti znatno teži.

Što se tiče samog susreta, Francuskinje su se nametnule od samog starta. Imale su konstantno vodstvo u prvom setu u kojem se BiH donekle i držala do polovine seta i rezultata 15:13.

Ipak, Francuska nije dozvolila preokret, te je sa 25:19 stigla do vodstva u setovima. Drugi set je bio jednosmjeran i naše odbojkašice nisu imale nikakve šanse, te su ga glatko izgubile 25:14.

U trećem setu održavali smo rezultatski egal, ali i dalje smo pravili mnogo tehničkih grešaka što nas je u konačnici i koštalo u neizvjesnoj završnici, te je Francuska sa 26:24 završila posao.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!