Svi hrvatski sportaši jedva čekaju početak natjecanja na 16. ljetnim Paraolimpijskim igrama koje će se održati u Tokiju od 24. kolovoza do 5. rujna, istaknuo je šef hrvatske Misije Ticijan Komparić.

Hrvatske boje u Tokiju će braniti 22 sportaša u rekordnih osam sportova (atletika, plivanje, streljaštvo, stolni tenis, boćanje, tekvando, judo, triatlon).

– Veći dio ekipe je došao u Tokio, Smještaj je dobar, solidan. U Selu je sve u najboljem redu, spremno je za prihvat svih sportaša, pa i onih s najtežim invaliditetom, kazao je glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i šef Misije u Tokiju Ticijan Komparić.

Za sada je jedini problem što još nije stigao bicikl za našeg paratriatlonca Antonia Franka.

– To nam je za sada najveći problem. Trebao je doći jučer, trebao je doći danas. Bez bicikla kao da nije došao, dodao je.

Svi članovi hrvatske delegacije prošli su sva COVID testiranja i za sada nema nikakvih problema s koronavirusom. Svi se pridržavaju strogih epidemioloških pravila i COVID procedure.

Komparić je naglasio kako je 88 % svih stanovnika paraolimpijskog sela cijepljeno, a u hrvatskoj delegaciji samo jedna osoba nije cijepljena.

Prvi dio delegacije (stolni tenis) stigao je u Tokio početkom prošlog tjedna, drugi dio veća grupa (atletika, judo paratriatlon, streljaštvo)  proteklog vikenda, a posljednja grupa sportaša (dio atletičara i paratekvando delegacija dolaze 27. kolovoza.

Hrvatski sportaši s natjecanjima kreću 25. kolovoza, a prvi će nastupiti stolnotenisači Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Pavao Jozić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!