Finalni turnir malonogometne Lige Hercegovine, sedamnaesti po redu, počeo je sinoć na Sportskom centru u Čapljini.

U prvoj utakmici večeri revijalnu utakmicu odigrali su veterani Čapljine i Zrinjskog. Slavili su domaći veterani rezultatom 4:2, a za pobjedničku ekipu golove su dali Menalo (2), Obad i Jelčić po jedan dok su za Zrinjski pogađali Sušac i Buhovac.

Prije početka druge utakmice, prve natjecateljske, obratio se Ivan Zeljko, predsjednik Lige Hercegovine. Svima je zaželio dobrodošlicu, ekipa koje su osvojile gradske i općinske lige čestitao i zaželio dobrodošlicu na završni turnir.

U prvoj službenoj utakmici Lige Hercegovine sastali su se Ljubuški i Brišnik iz Tomislavgarda. Ljubušaci su „stisnuli“ od početka i za sedam-osam minuta već je bilo 3:0, a valja istaknuti „volej“ kapetana Andreja Markića s desetak metara u same rašlje. Do odmora je bilo 6:1 za Ljubuški, a pogađali su Andrej Markić (2), Ivan Raguž, Renato Perić, Antonio Čuljak i Miroslav Pehar za Ljubuški dok je čast Brišnika obranio Tomislav Ćerdić s jednim golom.

U nastavku su Ljubušaci igrali s mlađom postavom koja je svejedno diktirala ritam, izradila nekoliko dobrih akcija, ali pogotka nije bilo. Uz uvjerljivu pobjedu Ljubušaci su štedjeli snagu jer ih večeras očekuje pravi okršaj protiv pobjednika mostarske lige.

Drugu natjecateljsku večer otvaraju Mostar (Rodoč 1) – Ljubuški 20:30 sati, a Široki Brijeg (Knešpolje) – Grude (Donji Mamići) igraju u 21:30 sati.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!