Hrvatske odbojkašice u četvrtom su kolu skupine C Europskog prvenstva u Zadru svladale Mađarsku te tako s četiri pobjede drže vrh ljestvice. 

Hrvatska je europsku smotru otvorila uvjerljivom pobjedom od 3:0 protiv Švicarske, a uslijedile su pobjede, također bez izgubljenog seta protiv Bjelorusije i Slovačke. Izabranice Danielea Santarellija u četvrtom su kolu set prepustile Mađarskoj.

– Bili smo nervozni, ne znam zašto, možda jer su djevojke shvatile da smo napravile dobre stvari i ako tako nastave da će to biti sjajno, ali time je i pritisak narastao, rekao je izbornik Santarelli nakon dvoboja s Mađaricama.

– U prvom setu imale smo šest pogrešaka na servisu, a primjerice, jučer samo tri pogreške u 74 servisa, sada šest samo u prvom setu, komentirao je Santarelli dvoboj protiv Mađarske. 

Osminu finala Hrvatska je osigurala i prije dvoboja s Mađarskom, a nastup u skupini C zaključit će dvobojem protiv Italije u četvrtak. Bit će to i utakmica koja će odlučiti o prvom mjestu u skupini. 

– Znam da ova ekipa ima kvalitetu i da može još bolje. Protiv Slovačke smo odigrali bez pogreški, a sada je bilo i dobrih i loših stvari. Moramo shvatiti da je nivo visok, i sutra protiv velike ekipe kao što je Italija, moramo odigrati sjajno, rekao je hrvatski izbornik.  

– Sretni smo zbog četvrte uzastopne pobjede, imamo samo jedan izgubljeni set u četiri utakmice i sretan sam zbog toga. Danas nismo odigrali dobar meč, bili smo nervozni, a pobijedili smo, pokazali smo da možemo pobijediti i kad nemamo dobar dan i to je ono što je najvažnije, zaključio je Santarelli. 

– Pobijedili smo, 3:1, to je i dalje tri boda. Nisu Mađarice lagane, ovo nam nije prvi put s njima, a s njima je uvijek velika borba, rekla je srednja blokerica Beta Dumančić.

– Dogodi se i da griješimo, naravno, nekad nam se zna zaredati, svi žele osvojiti poen, nekad je dobro, neki put se dogodi pogreška, dodala je. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!