Sljedeći tjedan na slobodu izlazi Bilal Bosnić, jedan od vehabijskih vođa u BiH.

Njegov odvjetnik za Dnevnik Nove TV opisuje ga kao poljoprivrednika, a ne glavnog regrutera ISIS-a.

Istina i Islamska država ostaje! To nije rekao Bilal koji se može protumačiti ovakav ili onakav. Ovo su rekli oni koji su je utemeljili, koji su svoje kosti za ovu stvar dali i svoj život, govorio je Bilal Bosnić 2014. godine.

U bosanskom Alcatrazu, kako nazivaju strogo čuvani državni zatvor u Vojkovićima, odbrojava zadnje dane. Tamo je prebačen iz Zenice, a izlazi početkom rujna.

On se i prije suđenja bavio poljoprivredom, uzgojem stoke. Planirao je baviti se uzgojem meda i pčelarstvom. Ne znam hoće li to nastaviti raditi. Najvjerojatnije će brinuti o mnogobrojnoj obitelj jer ima dosta djece, otkriva Bosnićev odvjetnik Adil Bozo.

No, javnost Bosnića ne pamti kao poljoprivrednika. Uhićen je 2014. godine u policijskoj akciji kodnog imena Damask s još nekolicinom sljedbenika.

Sudilo mu se zbog javnog poticanja na terorizam, ali i za to da je u BiH vrbovao ratnike, buduće borce Islamske države u Siriji i Iraku.

Bosnićev odvjetnik uvjerava da su okidač za odlazak bile njegove propovijedi i govori, ali odluke su donosili samostalno.

Nikad nikoga nije regrutirao jer tijekom procesa nikada nije dokazano imenom i prezimenom da je nekoga regrutirao i poslao na strana ratišta. Poslije tog suđenja nikada nitko nije identificiran tko je pripadnik nekakve organizacije kojoj je on navodno bio vođa, kaže Bozo.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!