Poznati srpski filmski, televizijski i kazališni glumac, komičar, voditelj i šoumen Milan Lane Gutović (75) preminuo je danas nakon što je hitno priključen na respirator prije nekoliko dana.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je sin glumca, Saša Gutović.

Gutović je prije nekoliko dana primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, na intenzivnu njegu, Doajen srpskog glumišta, koji se proslavio ulogom Srećka Šojića u filmskom serijalu “Tesna koža” i seriji “Bela lađa”, nije bio životno ugrožen kad je primljen u bolnicu, ali mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

https://www.youtube.com/watch?v=LSx0pQELll8

Gutović, koji je preležao kovid, danima prije nego što je primljen u bolnicu osjećao se loše i tada je već bio na pregledu u ovoj klinici, ali zbog drugih većih zdravstvenih tegoba.

Kada je primljen na VMA glumac je imao probleme s disanjem, ali su svi testovi pokazali da nema kovid. Ipak, njemu je tada urađen i hitan skener, a priključen je i na kisik.

Gutović je rođen 1946. godine u beogradskom naselju Umka. Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine.Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine. Umirovljen je krajem prosinca 2011. godine.Posljednja dva deseteljeća igra svoj “Kabare”, s kojim je gostovao širom svijeta.

/HMS/

error: Content is protected !!