Na Sudu BiH danas je održano ročište na kojem su se optuženi u slučaju “Dženan Memić” – Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. izjašnjavali o krivici, piše Klix.

Svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj točki optužnice. Oni su optuženi za zataškavanje ubojstva i prikrivanje dokaza.

Kako je nakon održanog ročišta rekao otac ubijenog Dženana Memića Muriz, očekivao je da se optuženi ovako izjasne.

“Kriminalci će vazda reći da nisu krivi. Ovo je jedna organizirana kriminalna grupa koja je spremna počiniti zločin, sakriti ga, pa ga onda negirati. Istraga svakako ide dalje, a uskoro će biti otvorena i istraga za ubojstvo”, kazao je Memić.

Dodao je da prosvjedi, koje su najavljeni za 11. rujna, nisu samo za Dženana i Davida Dragičevića, nego i za sve nerazjašnjene slučajeve ubojstva koji se žela zataškati.

“Što god da se desi državno tužiteljstvo je pokazalo da će raditi. Ovo više nije samo moja borba, trebaju svi građani da se dignu. Vidimo da je veliki broj korumpiranih policajaca, tužitelja, ovo nam je prilika da promijenimo sustav, jer vidimo koliko je sve pokvareno. Što god da se desi ja im poručujem: Ja sam vrhovni sudac i morat će odgovarati na kraju”, poručio je Memić.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!