Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović u razgovoru za HRT otkrio je kakvo je stanje ranjenih nakon sinoćnje pucnjave. Na njihov bolnički prijem sinoć je dovezeno 8 osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dvije djevojčice. Jedna (10) je zadobila prostrjelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju.

Obje su dobile sredstva za smirenje i puštene su kući jutros. Kući je puštena i jedna muška osoba.

“Nažalost, jedna dovedena osoba, žena 62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel i operirane su. Jedna osoba je dobro, izvan životne opasnosti, ali tri osobe imaju teške ozljede. Operacija jedne osobe trajala je gotovo čitavu noć”, rekao je doktor.

Imali su teške ozljede
“Trenutno su te tri operirane osobe na respiratoru, vjerojatno će sve biti u redu, ali liječnici se bore za njihov život. Imali su teške ozljede, trbušne šupljine, crijeva… Nakon tako teških ozljeda i kad je netko na respiratoru uvijek je životno ugrožen, ali prema informacijama koje sam dobio upravo vjerojatno će se sve biti u redu”,  dodao je.

Kazao je i da su od kuća pozvani doktori i medicinske sestre i da će zahvaljujući mobilizaciji cijele bolnice vjerojatno životi svih ranjenih biti spašeni.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!