HNK Hajduk dobio je svoju žensku ekipu nakon što je Bijelom salonu potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa ŽNK Marjan, koji će promijeniti ime i postati ŽNK Hajduk, izvijestila je u srijedu web stranica kluba.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić i predsjednica ŽNK Marjan Matea Bešlić. Hajduk se na ovaj način uključuje u moderne europske trendove uz praćenje razvoja europskog nogometa sukladno strategiji UEFA-e.

Prva ekipa ŽNK Hajduk s natjecanjem počinje sredinom rujna. 

– Drago mi je da smo se danas odlučili na ovu poslovno-tehničku suradnju koja je potpisana na godinu dana plus još potencijalne dvije. Nadam se da će za tri godine ŽNK Hajduk postati sastavni dio hajdučke obitelji, a do tada ćemo im kao klub pružati logističku podršku, dobit će naš i ogroman marketinški potencijal. Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama, istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Predsjednica ovog ženskog nogometnog kluba Matea Bešlić je istaknula kako je današnji ugovor povijesni trenutak za splitski ženski nogomet.

– Držim da će ovo biti putokaz i svima ostalima u Hrvatskoj u kojem smjeru treba krenuti. Do sada je naša suradnja bila, rekla bih, na prijateljskim osnovama, a od sada ćemo biti ravnopravni dio Hajduka. S ponosom ćemo nositi Hajdukov dres, uvjerena sam da kvalitetni rezultati u narednom periodu neće izostati, izjavila je Bešlić.

Ženska ekipa Hajduka u svom pogonu već sada ima više od stotinu djevojaka i djevojčica.

Seniorke će se natjecati u 2. HNLŽ, kadetkinje i pionirke u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, a početnice u Ligi Dalmacije. Sredinom rujna na Poljudu će krenuti i škola nogometa za djevojčice. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!