Belgijski biciklist Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) koji je ostvario dvije etapne pobjede na ovogodišnjoj španjolskoj Vuelti, u srijedu se nije pojavio na startu 11. etape, a kao razlog je naveo lagane simptome groznice.

– Jako, jako sam razočaran, ali moram napustiti Vueltu prije nego što sam očekivao. Imam blage simptome groznice pa smo zajedno s vodstvom momčadi i liječničkom ekipom odlučili da se povučem, napisao je 23-godišnji sprinter u objavi na Twitteru.

Philipsen je bio drugi u redoslijedu za zelenu majicu, među vozačima koji su osvojili najviše bodova u sprintu, iza vodećeg Nizozemca Fabija Jakobsena (Deceuninck-QuickStep).

Momčad Alpecin-Fenix nije objavila jesu li Philipsen i ostali članovi momčadi bili podvrgnuti testiranju na koronavirus, nakon što je Belgijac dobio simptome koji bi mogli upućivati da je obolio od Covida-19.

Prema zdravstvenim protokolima Međunarondog bicikslističkog saveza (UCI) na World Tour utrkama momčad je obvezna povući se s natjecanja ako su dva ili više vozača zaražena koronavirusom.

Osim Philipsena, na startu 11. etape nije se pojavio ni Španjolac Alex Aranburu (Astana) koji je pao u utorak tijekom desete etape.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!