Radi istinitog informiranja javnosti smatramo nužnim obavijestiti Vas da djelatnici COVID bolnice SKB Mostar nisu sudjelovali u kreiranju pisma koje je prije dva dana objavljeno u javnim medijima, a u kojem se na neprimjeren i nedoličan način, u njihovo ime, proziva  građane zbog nepoštivanja protuepidemijskih mjera. 

Nisu nam poznate namjere, kao ni autor pisma upućenog medijima, te se uz usmenu suglasnost svih djelatnika Covid bolnice SKB Mostar ograđujemo od neprimjerenog i nekorektnog sadržaja tog priopćenja. 

U pismu  je izneseno niz neistina, od lažne činjenice kako djelatnici nisu imali godišnji odmor do neumjesnog apela na ponašanje svećenika kao i  preporuka za uvođenje najstrožih kazni za ponašanje građana. 

Uvijek smo i još uvijek pozivamo cjelokupno pučanstvo na oprez i poštivanje protuepidemijskih mjera s naglaskom kako je cijepljenje, za sada jedina mjera zaštite od teških komplikacija Covid infekcije i smrtnog ishoda. No, ovako iznesene tvrdnje na uvredljiv i pogrešan način u pismu poslanom od strane anonimne osobe, narušavaju ugled i dostojanstvo svakog Covid djelatnika, a time i SKB Mostar.

Poduzet ćemo sve zakonom dopuštene postupovne radnje kako bi utvrdili identitet osobe koja stoji iza poslanog pisma i poduzeli moguće sankcije protiv osobe koja je na pogrešan i nepotreban način obmanula javnost lažnim identitetom kao i  lažnim informacijama.  

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!