LUKA MODRIĆ je na današnji dan prije točno devet godina postao igrač Real Madrida.

Kapetan hrvatske reprezentacije preselio se 27. kolovoza 2012. iz Tottenhama u redove španjolskog velikana u transferu koji je iznosio 35 milijuna eura.

Bojkotirao Tottenham za transfer u Real

Modrić je u Real Madrid stigao na inzistiranje tadašnjeg trenera Jose Mourinha, ali i nakon mučne epizode u londonskom klubu. Nadao se Modrić da će ga Tottenham pustiti da napravi transfer i jednu godinu ranije, tada u Chelsea, a kad se počela ponavljati ista situacija u kojoj je prvi čovjek kluba Daniel Levy pokazivao odlučnost u namjeri da ga zadrži, Modrić se okrenuo nepopularnoj, ali uobičajenom metodi bojkotiranja treninga.

The Guardian je tih dana pisao o kazni od 80.000 funti za Modrića koji ne trenira i koji se odbio pojaviti na letu za Los Angeles gdje je Tottenham krenuo na turneju na kojoj je imao zakazane utakmice s Los Angeles Galaxyjem, Liverpoolom i New York Red Bullsima.

Nekih mjesec dana nakon toga prodan je Real Madridu.

Loša prva sezona i status legende kluba

Ondje se, nakon neuspješne prve sezone u kojoj su ga čitatelji Marce izabrali za najgori transfer 2012., Modrić prometnuo u nezamjenjivog igrača i legendu kluba bez koje i danas, pred njegov 36. rođendan, navijači i struka Reala ne skiciraju prvu postavu momčadi.

Modrić je za Real Madrid do danas odigrao 392 utakmice uz učinak od 28 golova i 68 asistencija. S klubom je osvojio 16 trofeja, među kojima i četiri za najbolju momčad Lige prvaka i dva za osvojeno španjolsko prvenstvo.

Prije tri godine postao je prvi nogometaš ikad koji je osvojio nagrade za najboljeg igrača svjetskog prvenstva, bio proglašen najboljim europskim i svjetskim nogometašem te uzeo Ballon d’Or.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!