Dinamo će nakon sinoćnjeg ispadanja od Šerifa iz Lige prvaka, nakon Maksimirskih 0:0 i 0:3 u Tiraspolu, igrati u Europskoj ligi.

Koji su razlozi zašto su Modri unatrag desetak dana postali neprepoznatljivi s obzirom na početak europskih kvalifikacijskih utakmica u Studiju 4 govorio je Mario Zorko.

– Prva utakmica u gostima razotkrila je puno stvari. Dinamo jednostavno nema kvalitetni kadar za nešto više. Ne bih to pripisao samo jednoj utakmici. Dinamo od početka sezone ne igra uvjerljivo. Odlično je napravio rezultat, svaki plasmana u skupinu Europske lige za hrvatske je klubove veliki rezultat.

Zorko smatra da je Dinamo trebao jače reagirati nakon što su Moldavci odbili izdati vizu Lirimu Kastratiju. Osvrnuo se i na neigranje Kristijana Jakića. Iako je službena klupska verzija da je ozlijeđen, u medijima se nagađa kako je došlo do tenzija zbog potencijalnog transfera u Eintracht Frankfurt.

– Na takvim detaljima se vidi i stav kluba. Stanje oko Jakića je također razotkrilo da puno stvari ne funkcionira što je eskaliralo pred uzvrat. Kako je uopće Jakić razmišljao u prvoj utakmici koju je igrao s mislima o transferu. Evidentno je da trener Krznar, koji je i sportski direktor, nema kontrolu i snagu nad momčadi. Iznenađuje me njegova izjava nakon utakmice u kojoj veli da je zadovoljan. Dinamo je skuplji i vrjedniji od Šerifa, a u dvije utakmice nije zabio gol. Objektivno nije bio ni blizu prolaska. Nelogično mi je da je zadovoljan onime što je Dinamo pružio.

Ističe da je Dinamo na određeni način talac Petkovića, piše HRT.

– Sinoćnja utakmica je pokazala da je Dalićeva odluka ispravna što ga nije pozvao na okupljanje reprezentacije. Samo smeta ekipi, jedan pogodak protiv Legije od početka sezone, ne igra kako bi trebao i kako se od njega očekuje. Još jučer je odigrao vrlo dobro, no ovakav Petković je samo opterećenje za klub.

Dinamo je ozljedama oslabljen dočekao odlučujuće dvoboje za plasman u Ligu prvaka. Ozlijeđeni su stoperi Lauritsen i Perić, a kapetan Ademi i jučer je bio na klupi.

– Kako je moguće da se u ovom ključnom dijelu sezone za Dinamo, u tom najvažnijem dijelu sezone, ozlijedi toliko igrača. I to nisu bile ozljede nakon brutalnih startova i velike borbe na terenu. Zamor materijala ili krivi način pripreme, na to trebaju odgovoriti stručnjaci. Toliko ozljeda u kratkom periodu pa se mora mijenjati sustav igre veliki su problemi.

Što od Dinama možemo očekivati u nastavku sezone?

– Samo sportski gledano, kad bi maknuli financijske efekte plasmana u Ligu prvaka, već u startu veću od 20 milijuna eura, Dinamu i je mjesto u Europskoj ligi. Tu ima jačih momčadi od Šerifa. Mislim da je Dinamo na prijelomnoj točki, a to će napraviti derbi u Osijeku. I Bjelica i Krznar su između čekića i nakovnja. I Osijek je polučio veliki neuspjeh. Osijek se mora vaditi, a s druge strane Dinamo nema tu alternativu. Nakon ovog posrtaja, što je objektivno posrtaj kad ispadneš od momčadi kao Šerif, neuigrane i sklepane sa svih strana, a praktički su očitali lekciju u dvije utakmice.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!