-Olgici Markanović iz Banja Luke, optuženoj za neovlašteno poduzimanje estetskih zahvata na pacijentima za koje nema licencu, ponovo je produžen pritvor odlukom Prvog osnovnog suda u Beograd.

-Prema ovoj odluci, pritvor može da joj traje do 24. rujna – precizirala je glasnogovornica suda Bojana Stanković.

Markanović je u pritvoru već skoro tri mjeseca, od uhićenja 1. lipnja.

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podnijelo je 28. srpnja sudu optužni prijedlog protiv Markanović i njene suradnice J. T. zbog krivičnog djela – teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Očekuje se da sud uskoro zakaže početak glavnog pretresa, odnosno suđenja.

Optužnim prijedlogom tužiteljstvo je tražilo od suda da Markanović osudi na tri godine zatvora, a J. T. na godinu zatvora.

Njih terete da su krivično djelo izvršile od 1. svibnja 2020. godine do 1. ožujka ove godine u neregistriranom “medicinsko-estetskom centru „Tayas” u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlaštenom i nepravilnom upotrebnom sredstva “plazma pen” prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stupnja.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije “lidokain – klorida” koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije zbog nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja “plazma-pen” zbog korišćenja struje.

Tužiteljstvo je tijekom dokaznog postupka ispitalo 12 oštećenih i jednog svjedoka i odredilo medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih od strane sudskog vještaka za oblast plastične i rekonstruktivne kirurgije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!