Šerijatsko vjenčanje kćerke Bakira Izetbegovića, Jasmine Izetbegović održano je u Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon čega su gosti prešli u hotel Evropa gdje će biti održano i građansko vjenčanje te zabava.

Jasminin izabranik je Ćamil Humačkić, rodom iz Stoca, a koji trenutno živi u Njemačkoj.

Vjersko vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Husein Kavazović, a jedan od svjedoka je bio i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je jutros, između ostalog i ovim povodom stigao u Sarajevo.

Nakon što je vjenčanje u džamiji završeno, gosti su krenuli ka hotelu Evropa gdje će biti održano općinsko vjenčanje i slavlje. Goste će zabavljati pjevači Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani te Isak Šabanović.

Usprkos kišnom vremenu veliki broj građana se okupio u haremu Begove džamije kako bi ispratili vjenčanje, a pristigle su i brojne zvanice iz političkog svijeta i javnog života.

Tu su bili član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, te istaknuti članovi SDA kao što je Adil Osmanović, Halid Genjac, Edin Ramić, Sedin Kahriman, Haris Zahiragić i mnogi drugi. Prisutni su i Asim Sarajlić kao i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić. Na vjenčanje je stigao i glumac Emir Hadžihafizbegović.

Osim Erdogana vjenčanju prisustvuje i njegova supruga Emine, kao i njegov sin Bilal te snaha Reyyan.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!