Madridski Atletico, Liverpool, Porto i Milan čine skupinu B Lige prvaka, odlučeno je ždrijebom koji je u četvrtak održan u Istanbulu, dok je aktualni europski prvak Chelsea u skupini H s Juventusom, ruskim Zenitom i švedskim Malmoeom.

Šerif iz Tiraspolja koji je izbacio zagrebački Dinamo u doigravanju za Ligu prvaka i postao prvi moldavski klub koji će zaigrati u elitnom europskom natjecanju, nalazi se u skupini D s milanskim Interom, Real Madridom i ukrajinskim Šahtarom.

U skupini A su engleski prvak Manchester City, Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Club Brugge, dok skupinu C čine Sporting Lisabon, Borussia Dortmund, Ajax i Bešiktaš.

Bayern, Barcelona, Benfica i kijevski Dinamo borit će se za dva mjesta koja vode u nokaut fazu Lige prvaka u skupini E, dok su u skupini F pobjednik Europske lige Villarreal, Manchester United, Atalanta i švicarski prvak Young Boys. U skupini G su Lille, Sevilla, RB Salzburg i njemački Wolfsburg.

Prvo kolo grupne faze natjecanja na rasporedu je 14. i 15. rujna, a posljednje će biti odigrano 7. i 8. prosinca.

U veljači (15.-16., i 22.-23.2) i ožujku (8.-9.3. i 15.-16.3.) sljedeće godine na rasporedu su utakmice osmine finala, četvrtfinale je u travnju (5.-6.4. prve utakmice, 12.-13.4. uzvrati), kao i prve polufinalne utakmice (26.-27.4.).

Početkom svibnja (3.-4.5.) na rasporedu su polufinalni uzvrati, a finale će biti odigrano 28. svibnja na stadionu u Sankt Peterburgu.

Ždrijeb grupne faze:

SKUPINA A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge

SKUPINA B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan

SKUPINA C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Bešiktaš

SKUPINA D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Šerif

SKUPINA E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev

SKUPINA F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

SKUPINA G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

SKUPINA H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo

Prvu jakosnu skupinu u bubnju čine Chelsea, Villarreal, Atletico Madrid, Manchester City, Bayern München, Inter, Lille i Sporting.

Drugu jakosnu skupinu čine Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Borussia Dortmund.

Treću jakosnu skupinu čine Porto, Ajax, Šahtar, RB Leipzig, RB Salzburg, Benfica, Atalanta i Zenit.

Posljednju skupinu čine Bešiktaš, Dinamo Kijev, Club Brugge, Young Boys, AC Milan, Malmö, Wolfsburg i moldavski Šerif koji je izbacio Modre u kvalifikacijama.

Liga prvaka kreće 14. rujna.izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!