Nakon što je Velika Britanija zbog naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom Crnu Goru stavila na crvenu listu za putovanja, isto bi mogla učiniti uskoro Europska unija, prenose u subotu mediji u Podgorici.

U Crnoj Gori, u posljednja 24 sata, registrirana su 764 nova slučaja infekcije, što je najviše zaraženih na dnevnoj razini od rujna prošle godine.

Ta zemlja za kratko vrijeme, od početka kolovoza kada je imala ispod 500 zaraženih, došla je na sedam i pol tisuća.

Kako prenose mediji u Podgorici pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, Crna Gora će se od ponedjeljka naći među zemljama čijim državljanima će EU ograničiti ulazak.

To je već službeno napravila Velika Britanija koja je dodala Crnu Goru na crvenu listu koja će biti na snazi od ponedjeljka, a putnici koji stižu iz te zemlje morat će u desetodnevnu karantenu, objavljeno je u petak na internetskoj stranici britanske vlade.

Crnogorski epidemiolozi su u drugoj polovici kolovoza utvrdili prisustvo delta varijante koronavirusa na njihovom teritoriju a prethodno su pooštrili epidemiološke mjere, dopustivši ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata samo osobama koje su se cijepile, imaju negativan test na koronavirus ili su covid preboljele.

Crna Gora do sada je cijepila blizu 40 posto odrasle populacije, a tamošnji epidemiolozi preporučili su da treću dozu cjepiva za sada prime samo klinički izuzetno osjetljive osobe, te osobe koje dva mjeseca nakon druge doze nisu razvila antitijela.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!