Kad kažemo Bob Geldof, odmah mislimo Live Aid i pred oči nam se vraćaju snimke legendarnog koncerta koji je, za važnu humanitarnu stvar koja je prvi put na toliko masovan način problematizirala glad u Africi, na Wembleyju okupio najveće glazbene face, ne samo 1985. godine, nego rock’n’roll scene uopće.

Freddie Mercury u jednom od svojih najspektakularnijih izdanjas, mladi, a moćni U2… i brojni drugi sjajni i važni glazbenici odazvali su se inicijativi čupavog Irca i osnivača benda “The Boomtown Rats”, za kojeg su dotad znali samo fanovi, a odonda do danas cijeli svijet.

Biste li Geldofa, koji je u međuvremenu postao sir, prepoznali na ulici? Premda je potpuno sijed, to nelijepo lice koje su žene ipak obožavale, zapravo je ostalo bitno nepromijenjeno.

Jedna od ključnih figura novovalne scene 80-ih zadržao je svoj “razbarušeni” i opušteni image i takav se prošetavao danas poslijepodne dubrovačkim Stradunom.

image

Snimljen je u društvu, između ostalih i bubnjara legendarnog “Queena”, Rogera Taylora.

Pratitelji Geldofova rada, ali i privatnog života, pak, zauvijek će pamtiti njegovu najveću, fatalnu ljubav, onu s kultnom britanskom tv voditeljicom Paulom Yates.

Splićani su ga prepoznali u svome gradu lani, kad je guštao na kavi u splitskom Getu. Fotoreporteri su zabilježili njegov dolazak u dubrovačku luku Gruž i 2016. godine.

Što reći, voli nas, a mi nemamo ništa protiv.

image

PIŠE M.K./slobodnadalmacija.hr