Projekcijom filma “Quo Vadis, Aida” u Domu AVNOJ-a i koncertom grupe “Divanhana” u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu, završen je “Desant na Jajce 2021”.

Iako su oba događaja bila planirana da se održe na otvorenom – projekcija filma na Tvrđavi u Jajcu, a koncert ispod Plivskog vodopada, zbog hladnijeg vremena, prebačeni su u zatvorene prostore što nije spriječilo brojne Jajčane i posjetitelje te općine da uživaju u odličnom filmu i prekrasnom koncertu.

 U sklopu “Desanta na Jajce 2021.” u Kraljevskom gradu Jajcu su od 25. do 28. kolovoza prikazani neki od najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

 Jedan od sadržaja manifestacije je i izložba umjetničkog studija “Articoolisan”, koju će publika moći pogledati u narednih mjesec dana u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

 “Desant na Jajce” su prošle godine pokrenuli Inicijativa ‘Odmori u BiH’ i JU Agencija ‘Jajce’, s namjerom da se kroz realizaciju događaja obogati kulturna ponuda Jajca u ljetnom periodu i ciljem da se u ovaj prekrasni bh. grad privuče što više turista i promovira bogata kulturno-povijesna i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

 Ovogodišnji “Desant na Jajce” održan je uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanske županije,  Federalnog ministarstva kulture i sporta i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!