Zdravi recepti s portala fitness.com sjajno posluže kad se gosti najave u zadnji čas, ali i kad vas prva svježija nedjelja nakon dugo vremena podsjeti kako bi bilo fino malo zasladiti nepce…

Za vama neće ostati hrpa prljavog posuđa, budući da je pripremu ovog ukusnog i zdravog kolača dovoljna samo jedna posuda.

Nektarine iz recepta, napominje njegova autorica, mogu se zamijeniti trešnjama ili višnjama, a umjesto svježeg voća može se upotrijebiti i ono iz kompota.

Sastojci

2 jaja

1 jogurt od 2 dl – čašicu jogurta upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke!

2 čašice pirovog brašna 

1 čašica kokosovog šećera 

prstohvat vanilije u prahu ili ekstrakt vanilije

1/2 čašice kokosova ulja ili maslaca 

1 prašak za pecivo

korica neprskanog limuna

1 žličica cimeta za tijesto i malo za nektarine

oko 400 g očišćenih narezanih nektarina

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200C.

Istucite jaja sa šećerom, dodajte maslac ili ulje pa jogurt. U to umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa tucite da dobijete glatku smjesu.

Dio brašna možete zamijeniti mljevenim makom ili orašastim plodovima. Dodajte limunovu koricu, vanilije i cimet.

Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. (Ova količina tijesta je za pravokutni kalup 33x20cm.)

Nektarine očistite, narežite i posipajte cimetom. Možete staviti i malo ruma.

Rasporedite po tijestu i pecite 30-ak minuta. Po želji posipajte s malo šećera u prahu.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!