Zdravi recepti s portala fitness.com sjajno posluže kad se gosti najave u zadnji čas, ali i kad vas prva svježija nedjelja nakon dugo vremena podsjeti kako bi bilo fino malo zasladiti nepce…
Za vama neće ostati hrpa prljavog posuđa, budući da je pripremu ovog ukusnog i zdravog kolača dovoljna samo jedna posuda.
Nektarine iz recepta, napominje njegova autorica, mogu se zamijeniti trešnjama ili višnjama, a umjesto svježeg voća može se upotrijebiti i ono iz kompota.
Sastojci
2 jaja
1 jogurt od 2 dl – čašicu jogurta upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke!
2 čašice pirovog brašna
1 čašica kokosovog šećera
prstohvat vanilije u prahu ili ekstrakt vanilije
1/2 čašice kokosova ulja ili maslaca
1 prašak za pecivo
korica neprskanog limuna
1 žličica cimeta za tijesto i malo za nektarine
oko 400 g očišćenih narezanih nektarina
Postupak
Zagrijte pećnicu na 200C.
Istucite jaja sa šećerom, dodajte maslac ili ulje pa jogurt. U to umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa tucite da dobijete glatku smjesu.
Dio brašna možete zamijeniti mljevenim makom ili orašastim plodovima. Dodajte limunovu koricu, vanilije i cimet.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. (Ova količina tijesta je za pravokutni kalup 33x20cm.)
Nektarine očistite, narežite i posipajte cimetom. Možete staviti i malo ruma.
Rasporedite po tijestu i pecite 30-ak minuta. Po želji posipajte s malo šećera u prahu.
PIŠE PSD