U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene 273 nove zaraze koronavirusom, a epidemiologe brine punjenje bolnica, što će vladi predložiti kao glavni kriterij pri budućem donošenju mjera.


Sa 1396 PCR testova otkriveno je 273 zaraženih, uz 19,6 posto pozitivnih nalaza među testiranima. Nijedan pacijent nije umro, sedmodnevni prosjek dnevno zaraženih povećao se na 418, 14-dnevna incidencija zaraza je 240,5 dok je trenutno 5072 zaraza koje se vode kao aktivne, objavila je u nedjelju vlada.

Sve epidemiološke krivulje i dalje strmo rastu, posebno hospitalizacije. Vladini epidemiolozi zato će u ponedjeljak na savjetovanju predložiti da popunjenost bolnica bude ove jeseni glavni kriterij za donošenje budućih protuepidemijskih mjera.

Trenutno je na bolničkom liječenju 129 covid pacijenata, što je osam više nego dan ranije, a 23 je smješteno na odjele intenzivnog liječenja.

Premda je prosječna životna dob hospitaliziranih 64 godine, ima i pacijenata mlađe životne dobi, a najmlađi hospitalizirani ima 21 godinu, prenose mediji.

Dosad je u Sloveniji u potpunosti cijepljeno protiv covida-19, 43 posto stanovništva, kod starijih od 18 godina cijepljenih je više – 51 posto, a među starijima od 50 godina ukupno 64 posto.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!