Članovi grupe „Pravda za Davida“ i „Pokreta pravda“ u Trebinju su organizirali potpisivanje peticije o radu pravosuđa, sudova i tužiteljstva u Bosni i Hercegovini, ali uz brojne opstrukcije lokalne vlasti grada Trebinja, piše na svom blogu Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-Iako su na vrijeme, prije 15 dana, podnijeli službeni zahtjev gradskoj administraciji da u središtu Trebinja postave štand i prikupljaju potpise građana, naišli su na zid šutnje, a na kraju su dobili odgovor da pult postave ispred Fakulteta za proizvodnju i menadžment, gdje nema puno cirkulacije ljudi, posebno ne vikendom. Kad su postavili štand, članovima Pokreta pravde prilazili su neki članovi SNSD-a, uz sitne provokacije i dobacivanja, koja su prestala kada su došli viječnici Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja – napisao je Vukanović.

Na Facebook stranici „Pravda za Davida“ potvrdili su da su aktivisti doživjeli provokacije tokom svoje antikorupcijske kampanje u Trebinju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!