Odbojkašice Švedske šokirale su u osmini finala Europskog prvenstva u Plovdivu domaću Bugarsku svladavši ju sa 3-2 (12-25, 25-21, 25-22, 14-25, 19-17).

Šveđanke su do povbjede stigle iako su u susretu osvojile čak 15 poena manje, no bolje su ih rasporedile. Osim što su imale prednost domaćeg terena, Bugarke su bile favoritkinje i stoga što su osvojile prvo mjesto u svojoj skupini, dok su Šveđanke u osminu finala ušle kao četvrte iz svoje skupine, pa je pobjeda Šveđanki tim veće iznenađenje.

Švedska će tako u četvrtfinalu u utorak igrati protiv Nizozemske koja je ranije u subotu u prvom dvoboju osmine finala svladala Njemačku sa 3-1 (25-22, 23-25, 25-19, 25-23).

Hrvatska će svoj susret osmine finala igrati u nedjelju u Beogradu od 17 sati protiv Francuske. Pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Mađarska koji je na programu također u nedjelju u Beogradu od 20 sati.

U nedjelju će u Plovdivu još igrati Turska – Češka i Poljska – Ukrajina, dok će se posljednja dva susreta osmine finala igrati u ponedjeljak u Beogradu, a sastat će se Italija – Belgija i Rusija – Bjelorusija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!