Pedesetak biciklista iz čitave BiH, od Bihaća, Prijedora, Zenice, Trebinja do Širokog Brijega okupilo se danas u Ljubuškom na biciklističkoj utrci „XCO Herceg Stjepan“ koja se bodovala za Premier ligu BiH, a koja se vozila po brdu Butorovica podno ljubuške Kule.

Nakon starta s asfalta ispred caffe bara Ljubuša, biciklisti su se vozili uzbrdo i nizbrdo po raznolikim brdskim terenima.

Koliko je utrka bila zahtjevna najbolje govori podatak da je bilo bušenja guma i padova biciklista po brdu, a da sve prođe u najboljem redu brinuli su se ljubuški GSS-ovci koji su se rasporedili duž staze te su pomagali kome je pomoć bila potrebna.

Svi su sretno završili stazu. Nije bilo nekih težih ozljeda što je nama izuzetno bitno mada je staza bila izuzetno teška i zahtjevna. Cilj nam je svake godine podizati razinu, pa će dogodine staza biti još i teža“, rekao je nakon utrke tajnik organizatora Biciklističkog kluba Ljubuški Josip Ramljak.  

Sveukupni pobjednik današnje utrke bio je Vedad Karić iz Zenice, član Biciklističkog kluba Rotacija – SPIN.  

Sama staza je bila jako dobra i zanimljiva. Spust je bio tehnički malo teži, ali sve u svemu, mislim da ova staza zadovoljava kriterije jedne dobre cross country utrke“, rekao je Karić koji je današnjom pobjedom još jednom potvrdio svoj primat u bh. biciklizmu. Najuspješniji je bh. biciklist, a prošle godine je postao prvi biciklist od 1995. godine koji je predstavljao BiH na Europskom prvenstvu.

Danas je imao samo riječi hvale za organizatore iz Ljubuškog.

Sigurno mogu reći da je Biciklistički klub Ljubuški u posljednje vrijeme postao jedan od najboljih i sigurno jedan od najorganiziranijih klubova u BiH. Organizirati dvije utrke u jednoj godini na ovakvoj razini nije mala stvar. Samim time pokazuju da su stvarno dobra ekipa i da zaslužuju sve pohvale. Napredovali su u zadnjih par godina više od svih klubova u BiH“, izjavio je Karić.

Nakon što su svi biciklisti završili utrku, uslijedila je dodjela medalja ispred caffe bara „Ljubuša“.

 Podijeljene su medalje za više kategorija, a među pobjednicima našla se i Ljubušanka Dragana Matić koja je danas još jednom dominirala u svojoj kategoriji i tako potvrdila kako je jedna od najvećih mladih nada biciklizma u BiH.

Nagrade najboljima po kategorijama dijelili su Josip Ramljak, tajnik BK Ljubuški, Mirko Luburić predsjednik BK Ljubuški, Goran Guska, generalni tajnik Biciklističkog saveza BiH, te Mladen Bebek, direktor Turističke zajednice Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što smo danas snimili na ovoj utrci, kao i o budućim ambicioznim planovima BK Ljubuški

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!