Ilaix Moriba ipak napušta Barcelonu ovog ljeta.

RB Leipzig će, tvrdi Sky Sports, platiti 20 milijuna eura katalonskom klubu za 18-godišnjeg veznjaka, koji će ugovor s bundesligašem potpisati sutra na pet godina nakon što odradi liječnički pregled.

Moriba je ranije ovog ljeta odbio produljiti ugovor s katalonskim klubom. Barcelona ga je zbog toga stavila na transfer-listu i zaprijetila mu da neće odigrati ni jednu minutu ove sezone te da će sezonu provesti u B momčadi. Prošle sezone je odigrao 14 utakmica u Primeri i zabio jedan gol uz tri asistencije.

Nedavno odabrao Gvineju umjesto Španjolske

Nedavno je šokirao i španjolsku reprezentaciju. Iako je dosad nastupao za kadetsku reprezentaciju Španjolske, odlučio je igrati za seniorsku reprezentaciju Gvineje. Moriba je rođen u Gvineji, ali je kao dječak otišao u Španjolsku. Kao kadet je imao ponude Španjolske i Gvineje, a tada je odabrao Španjolsku. Sada je promijenio odluku i izvijestio Nogometni savez Gvineje da želi igrati za državu u kojoj je rođen. Iz Nogometnog saveza Španjolske su nedavno kontaktirali Moribu i objasnili mu da su uz njega te da može očekivati njihovu podršku unatoč problemu u Barceloni.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!