Možemo reći da, otkad postoje ljudi, postoje i napete i stresne situacije. No, čini se da se danas više no ikada susrećemo s pojmom stresa. No često se događa kako nismo ni svjesni naše prezaposleni. Stoga su stručnjaci odlučili istaknuti neke od najčešćih simptoma koji pokazuju kako prepoznati da ste pod stresom.

PROBLEMI SA SPAVANJEM

Prva stvar koja se primijeti kada je netko pod stresom je problem sa spavanjem. Ne samo da manje spavate nego spavate i u sasvim drugo doba dana nego inače.

image

PREVIŠE RAZMIŠLJATE

Stalno razmišljate o svom poslu, financijama i drugim pitanjima? Provjeravate telefon, električnu poštu i druge oblike komunikacije s posla? To znači da ste prezaposleni.

PROMJENE TEŽINE

Kad su ljudi pod stresom, često zaborave jesti, što usporava metabolizam. Dakle, rezultat je ili povećanje tjelesne težine ili gubitak težine. Štoviše, kada ste prenapregnuti, stanice ne dobivaju dovoljno kisika. 

BOL

Ako počnete osjećati bol i druge tegobe, poput želučanih problema, proljeva, čireva, napetih mišića, bolova u prsima i lupanja srca, te stalne glavobolje to su još jedan znak kako ste prezaposleni.

GUBITAK LIBIDA

Ovo je još jedan snažan simptom prekomjernog stresa. Izlučivanje hormona stresa odgovorno je za gubitak libida i to može dovesti do nemogućnosti doživljavanja bilo kakve intimnosti.

image

NEMIRNI STE I NESTRPLJIVI

Ako ne možete ostati mirni na jednom mjestu, vjerojatno ste preopterećeni, ističu stručnjaci. Dakle, ako je vaša tjeskoba konstantna i ne možete se opustiti, definitivno je vrijeme da učinite nešto kako biste smanjili stres. Ako ste nestrpljivi i ne podnosite druge ljude, to znači da ste pod stresom, kažu stručnjaci.

GUBITAK KOSE

Stres je jedan od krivaca za opadanje kose. Dakle, ako naiđete na ovaj problem, to vjerojatno znači da morate usporiti i opustiti se. Pripazite! Mnogi koji su prebolili coronu imaju isti simptom.

PROMJENE RASPOLOŽENJA

Stres izravno utječe na zdravlje mozga. Stoga, kad ste pod velikim stresom, vjerojatno će doći do promjene raspoloženja, kažu stručnjaci. Dodaju da, osim toga, to može dovesti do anksioznih poremećaja, opsesivno-kompulzivnih poremećaja i ovisnosti.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!