Stand up komičar Peđa Bajović, u suradnji s udrugom Terra Hub i uz financijsku potporu Američkog veleposlanstva u Zagrebu, pokrenuo je akciju Stand up za klimu. Svi koji pošalju dokaz o svojem angažmanu u borbi protiv klimatskih promjena na komičarevu internetsku stranicu, mogu gledati njegove nastupe. 

Akcija Stand up za klimu je počela s prvim danom ljeta i traje do njegova kraja – 23 rujna.

– Cilj nam je zajedno pozvati i aktivirati što više građana na osobne akcije za klimu. Svatko tko napravi nešto dobro da smanji svoj ugljični otisak, svoju fotografiju, izjavu ili video, dokaz prikači na stranicu zaklimu.pedjabajovic.com i zauzvrat dobije pravo gledati tri cjelovečernje predstave Peđe Bajovića, objasnila je Sandra Vlašić iz udruge Terra Hub.

Primjeri prispjelih dokaza osobnih doprinosa borbi protiv klimatskih promjena su bezmesna uredska rođendanska zakuska, zelena biljna pročelja te kombi koji prodaje robu u rinfuzi čime se smanjuje ambalažni otpad.

– Dosad smo dobili nešto više od stotinjak odgovora, odnosno prijava i akcija. Uglavnom su to ili neki kućni balkonski vrtovi ili je to korištenje bicikla umjesto motoriziranog prijevoza, pravilno sortiranje i razdvajanja otpada, priprema za reciklažu i oporabu, navela je Vlašić.

Organizatori ove akcije ipak misle kako u klimatskim promjenama nema ništa smiješno, no iznimno je važno djelovati kako bi na kraju svi manje plakali.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!