Odluka da se na slobodu puste osumnjičeni za šverc 1.400 kilograma kokaina samo je još jedan besmisao pravde, ali sigurnosne institucije neće odustati od obračuna sa organiziranim kriminalom – naprotiv, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Abazović je to rekao nakon odluke suca za istragu Radomira Ivanovića da ne odredi pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), uhićenim nakon rekordne zapljene kokaina u Crnoj Gori, u njihovom skladištu u zetskom selu Mojanovići, piše portal Vijesti.

Ivanović je sinoć za RTCG rekao kako je u kumovskim odnosima sa Krstovićima, ali je istaknuo kako nije pristrano postupio kada je pustio Krstoviće na slobodu. Nije, međutim, izravno odgovorio na pitanje – je li zbog kumovskih veza sa Krstovićima morao da se izuzme iz slučaja… Glasnogovornica Višeg državnog tužiteljstva u Podgorici, viša državna tužiteljica Lepa Medenica rekla je jučer “Vijestima” da će se žaliti na odluku suca za istragu kada je dobiju napismeno.

Ivanović je prije dvije noći odbio prijedlog više državne tužiteljica Tanje Božović da odredi pritvor do 30 dana Krstovićima, uhićenim nakon povijesne zapljene kokaina. Njih dvoje pred sucem Ivanovićem tvrdili su da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru. Sudac im je nakon saslušanja izrekao mjere nadzora – zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje putovnice i obveznog javljanja policiji…

Abazović je “Vijestima” kazao da su svi u Crnoj Gori svjedoci da su prije samo nekoliko mjeseci, nakon “spektakularne” akcije policije, odlukom suca za istragu na slobodu pušteni “vođa jedne od najozloglašenijih organiziranih kriminalnih grupa Slobodan Kašćelan i nekoliko osumnjičenih članova kavačkog klana”.

Abazović je rekao kako ne želi komentirati odluku suca Ivanovića u konkretnom slučaju, ali da je i ta odluka “najbolji dokaz da su Crnoj Gori pod hitno potrebne promjene u tužiteljskoj i sudskoj vlasti”.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!