Španjolka Garbine Muguruza, 10. tenisačica svijeta, bila je neprelazna prepreka za Donnu Vekić u prvome kolu US Opena, dok je Kanađanka Leylah Fernandez zaustavila Anu Konjuh.

Vekić je odigrala solidan meč, no nijanse su na kraju odnijele dvoboj na stranu Muguruze koja je slavila nakon dva tie-breaka sa 7:6 (4), 7:6 (5).

Osječanka je veću priliku imala u prvom setu u kojem je vodila s 4:2, da bi se Španjolka do kraja te dionice ipak vratila i povela s 1:0. U drugom je setu Vekić gubila s čak 5:2, no uspjela je okrenuti rezultat i stići do tie-breaka u kojem je Muguruza ipak našla put do druge pobjede u trećem međusobnom ogledu s našom igračicom.

Garbine Muguruza, Donna Vekić

Nakon što je prošla kvalifikacije, Konjuh je zaustavljena prvome kolu glavnog ždrijeba US Opena. Fernandez, 73. tenisačica svijeta, svladala ju je sa 7:6 (3), 6:2.

Konjuh je u prvoj dionici kod vodstva 5:4 na svoj servis propustila dvije set-lopte te nakon toga dopustila suparnici preokret. Fernandez je uzela prvi set u tie-breaku, a u drugom je brzo povela s 4:0 što je za Konjuh bila nedostižna prednost.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda Kanađanke. Konjuh je krajem travnja slavila u kvalifikacijama WTA turnira u Madridu.

Ana Konjuh

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!