Devet brazilskih nogometaša neće moći igrati kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo jer su engleski klubovi u kojima igraju i vodstvo Premier League prošli tjedan odlučili ne dopustiti svojim nogometašima da igraju za reprezentacije zbog ograničenja vezanih za koronavirus.

Prema pravilima koja su trenutno na snazi u Velikoj Britaniji svi koji dolaze iz zemalja s crvenog popisa morat će u karanteni provesti deset danau hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio cjepivo ili ne.

Brazil, koji je prvi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi s 18 bodova iz šest utakmica, od 2. do 9. rujna odmjerit će snage s Čileom, Argentinom i Peruom. No za brazilsku reprezentaciju neće moći nastupiti Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton), Ederson i Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United), Alisson, Fabinho i Firmino (Liverpool) te Fred (Manchester United).

Suprotno odluci Premier lige, engleski nogometni klub Aston Villa dopustio je argentinskim igračima Emilianu Martinezu i Emilianu Buendiji da napuste Veliku Britaniju i igraju za Argentinu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Venezuele i Brazila, ali neće igrati u svojoj trećoj utakmici protiv Bolivije.

Zvijezdi Liverpoola Mohamedu Salahu njegov klub Liverpool također nije dopustio da zaigra za Egipat u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvoprotiv Angole i Gabona.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!